Grøn Smoothie – den gode start på dagen

Grøn smoothie med ananas og spinat

I min verden er noget af det bedste ved weekenden at man kan trykke en ekstra gang på snooze-knappen og stadig have god tid til at lave en lækker morgenmad. Jeg er stor fan af smoothies, men synes godt det kan tage lidt for lang tid at lave i hverdagene, hvor jeg ikke er så god til at stå op tids nok til at lave ‘overskuds-morgenmad’. Men på langsomme weekendmorgener er det blevet en af mine favoritmåder at starte dagen på. Og så er det jo kun et plus at smoothien giver masser af god energi.

Det bedste ved en grøn smoothie som denne er at det er den perfekte måde at få smuglet lidt grøntsager ind i morgenmaden, hvilket jeg ellers synes kan være svært. Min udgave af en grøn smoothie indeholder både ananas, banan, spinat og HUSK og er derfor fyldt med gode vitaminer og fibre, der er med til at give maven en rigtig god start på dagen.

Smoothies kan laves på et utal af måder og er en god måde at få tømt frugtskålen på. Prøv for eksempel at erstatte ananas eller banan med hindbær, melon, kiwi eller appelsin. Spinaten kan snildt erstattes af blandt andet grønkål og man kan tilføre ekstra smag med ingefær eller gurkemeje. Det er bare med at slippe fantasien løs og afprøve forskellige smagskombinationer.

Grøn smoothie med ananas og banan

Opskrift:

1 skive frisk ananas
1 halv banan
4 kugler frossen spinat
1 spsk HUSK
1-2 dl vand

Grøn smoothie med banan og spinat

Sådan gør du:

Start med at finde din blender frem, så den er klar. Skær den friske ananas i store stykker, og kom den i blenderen sammen med banan, frossen spinat, HUSK og 1 dl. vand. Blend alle ingredienserne til en ensartet masse og tilsæt eventuelt mere vand, hvis du synes din smoothie er for tyk. Hæld den grønne smoothie op i et glas og server med et fint sugerør.

Den frosne spinat giver smoothien en lækker konsistens og gør den dejligt kold, men du kan også sagtens bruge frisk spinat, hvis du har det. Hvis jeg bruger frisk spinat, kommer jeg gerne nogle isterninger i blenderen eller sørger for at fryse bananen ned aftenen før.

Velbekomme!

Grøn smoothie med frugt og spinat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.