Hjemmelavede, saftige bagels

Hjemmelavede bagels

Herhjemme er vi vilde med bagels – både til morgenmad, frokost og aftensmad. De lækre brød kan spises med ost til morgenmad, fyldes med flødeost, salat og røget laks til frokost og spicy kylling samt sprøde grøntsager til aftensmad.

Jeg har længe gerne ville forsøge mig med at lave de lækre brød, selvom det er helt nyt for mig at skulle koge mit brød. Kogningen giver de færdige bagels den velkendte seje skorpe, som jeg er helt vild med. Giv dine bagels et personligt præg ved at drysse med de kerner, nødder eller krydderier, du allerbedst kan lide.

Bagels med sesam og græskarkerner

Opskrift:
12-15 stk

  • 40 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk neutral olie
  • 300 g hvid hvede
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Drys: sesam og hakkede græskarkerner

Hjemmekogte bagels

Sådan gør du:

Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt sukkeret. Lad det stå i 10-15 minutter, indtil blandingen danner skum på overfladen. Tilsæt olie, hvid hvede og salt, og rør blandingen godt sammen. Nu tilsættes hvedemelet lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem, til den er smidig. Dæk dejen med et klæde og lad den hæve lunt halvanden time.

Del dejen i 10 stykker, form dem til bagels. Dette gøres lettest ved at rulle hvert enkelt stykke til en kugle, trykke tommelfingeren gennem midten af bollen og ’svinge’ dejen omkring fingeren, så hullet bliver større. Sørg for at lave hullet stort, da det krymper når brødet efterhæver. Bagelsene lægges på en bageplader og efterhæver i 30 minutter under et fugtet klæde. Tænd ovnen på 225 grader varmluft mens brødet hæver.

Nu er det blevet tid til at koge dine bagels. Bring vand i kog i en stor gryde og kog 2-3 dejringene ad gangen. Ringene skal have 1-2 minutter på hver side. Læg de kogte bagels tilbage på bagepladen, pensel med æg og drys eventuelt med sesam eller hakkede græskarkerner. Bagelsene skal have cirka 15 minutter i ovnen, til de er blevet flot gyldne og lyder hule når man banker på bunden. Lad de færdige bagels køle af på en bagerist.

Velbekomme!

Opskrift på hjemmelavede bagels

Hjemmelavede bagels til frokost og aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.