Hjemmelavet granola – eller bare müsli med storhedsvanvid

Müsli til morgenmad

Man siger at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og det er absolut vigtigt at sørge for at få en morgenmad der giver dig en god start på dagen, giver dig masser af energi og som smager skønt. Blandt andet derfor er jeg kæmpe fan af hjemmelavet müsli. Jeg har ikke altid været god til at spise morgenmad, og jeg kan godt løbe lidt sur i havregryn med mælk eller ostemadder hver evig eneste dag. Derfor er den hjemmelavede granola et rigtig godt alternativ for mig. Den kan varieres i det uendelige, er nem at lave og kan laves en del sundere end de alternativer man kan købe.

Lækker müsli

Opskrift:

1 dl sirup
1/2 dl vand
100 g havregryn
100 g speltflager
40 g hørfrø
40 g græskarkerner
40 g sesamfrø
40 g  solsikkekerner
1 håndfuld mandler
1 håndfuld rosiner

Hjemmelavet müsli

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 125 grader.

Bland nu gryn, kerner, frø og mandler i stor skål. Opvarm herefter sirup og vand i en lille gryde til det lige netop er smeltet sammen. Hæld den lune sirup over grynblandingen og rør det sammen. Blandingen bredes nu ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i cirka 30 minutter. Husk at røre i blandingen en gang eller to så al müslien bliver godt ristet. Lad müslien køle helt af og tilsæt så en god håndfuld rosiner. Opbevar den færdige müsli i en lufttæt beholder.

Müslien kan med fordel bages om morgenen, lige inden servering, så den er lun og sprød, når den skal spises. Smager skønt med yoghurt, ymer, A38 eller bare almindelig mælk.

Velbekomme!

Müsli granola

Nem müsli

Leave a Comment