Hvid pizza med røget laks, spinat og creme fraiche

Pizza laks spinat cremefraiche

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med pizza, og det er da også en af de helt store søndags-favoritter hjemme hos os. Når jeg laver pizza, er det oftest den klassiske version med tomatsovs, skinke, ananas og mozzarella. Og ja, jeg ved godt at mange vil mene, at ananas intet har med en klassisk pizza at gøre, men pizza Hawaii-style er og bliver min favorit. Derfor var jeg også en smule skeptisk da jeg for noget tid siden blev introduceret for en hvid pizza. Og ikke bare en hvid pizza, men en hvid pizza med frisk fyld der ikke bliver tilberedt i ovnen sammen med pizzabunden. Men lige så skeptisk jeg var, lige så positivt overrasket blev jeg efter den første bid – smagen var fantastisk, og den tynde, sprøde bund gav en perfekt kontrast til den lækre fedme fra laks og cremefraiche.

Mødet med den ‘hvide pizza’ betød at den klassiske Hawaii-pizza måtte vige pladsen denne søndag, og i stedet kunne jeg sætte tænderne i den her lækkerbisken her til aften. Udover at smagen er helt i top, er det også en stor fordel at pizzabunden ikke indeholder gær, men laves med bagepulver og derfor ikke skal hæve. Du kan altså have aftensmad klar på under en halv time – så bliver det da ikke meget lettere!

Pizza_bianco_røget_laks

Opskrift:

Pizzadej:
3 dl hvedemel
0,5 dl majsmel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1,5 dl vand

Fyld:
Røget laks
Spinat
Cremefraiche, 18%
Flødeost naturel
Mozzarella

Pizza_lakis_cremefraiche_spinat

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 220 grader. Sigt de tørre ingredienser til pizzadejen i en skål, og tilsæt herefter vandet. Rør det hele godt sammen, og ælt til sidst massen grundigt. Del dejen i to eller fire stykker, alt efter om du vil lave to store eller fire mindre pizzaer, og rul dejen ud i en passende størrelse. Til lige præcis denne type pizza er det vigtigt at dejen rulles så tyndt ud som muligt, så bunden bliver sprød og knasende, hvilket giver et fantastisk modspil til den fede laks og spinaten. Hver enkelt pizza skal nu smøres med et tyndt lag flødeost og drysses med mozzarella, før de sættes i den forvarmede ovn. Jeg bager altid mine pizzaer på den nederste rille, så jeg får en sprød bund. Bag pizzabundene i 10-15 minutter til de er let gyldne.

Når pizzabundene er færdige, toppes de med spinat, røget laks og cremefraiche og serveres med det samme.

Velbekomme!

Pizza_bianco_laks_spinat

 

One Reply to “Hvid pizza med røget laks, spinat og creme fraiche”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.