Rabarbersaft – den ultimative sommerdrik

Rabarbersaft med vanilje

Endelig er det blevet sæson for rabarber igen! De smukke røde og grønne stængler har et hav af anvendelsesmuligheder og smager skønt som kompot, i kager eller som saft, som jeg har lavet her.

Da jeg tidligere på ugen var et smut forbi mine forældre på Fyn, var jeg så heldig at få en kæmpe pose hjemmedyrkede rabarber med hjem – og jeg kunne næsten ikke vente med at lave forskellige lækkerier af dem. Normalt bliver mine rabarber lavet til grød, kompot og tærter, men i år besluttede jeg mig for at forsøge mig med en skøn rabarbersaft, der er fantastisk på de varme forårsdage, vi heldigvis endelig har fået. Jeg er vild med den blanding af syre og sødme saften har, så for mig er et glas iskoldt rabarbersaft prikken over i’et på en varm maj-dag.

Alt efter hvad man er til, kan saften blandes op med iskoldt vand med isterninger eller danskvand med blide bobler – og den kan endda laves til en skøn sommerdrink med for eksempel cava eller en smule vodka.

Rabarbersaft med vanilje og isterninger

Opskrift:

500 g rabarber
200 g sukker
0,75 L vand
1-2 tsk vaniljesukker

Skøn rabarbersaft

Sådan gør du:

Start med at rense dine rabarber, skyl dem i koldt vand, og skær dem i små stykker. Kom rabarber og de resterende ingredienser i en gryde, og bring det i kog. Lad rabarberne koge i cirka 10 minutter, tag gryden af varmen, og lad saften trække i 30 minutter. Når saften har trukket, hældes den gennem en sigte for at fjerne de største rabarberdele og herefter gennem et klæde, for at fjerne de sidste rester rabarber. Den færdige rabarbersaft kommes på skoldede flasker og opbevares i køleskabet, hvor den nemt kan holde sig 1-2 uger.

Jeg blander saften op i forholdet 1:3, men det komme helt an på hvor stærk du kan lide din rabarbersaft. Nydes iskold – gerne med en god håndfuld isterninger og eventuelt en smule frisk citronsaft.

Velbekomme!

Saft på rabarber

Skøn sommerdrik lavet på rabarber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.