Saltmandler – en sund og lækker snack

Hjemmelavede saltmandler

Jeg har haft den skønneste weekend med masser af afslapning, øl med gode veninder og Netflix-hygge med kæresten. Jeg har en del om ørerne for tiden, og det var derfor tiltrængt med et par dage uden alt for mange planer – og det må man sige at jeg fik. Udover lidt rengøring og et par tøjvaske, tror jeg at disse saltmandler var et af søndagens vildeste projekter. Og hvis saltmandler er højdepunktet på ens dag, så har man altså haft en rimelig afslappet dag 😉

Opskrift på lækre saltmandler

Opskrift:

  • 200 g mandler
  • 100 g salt
  • 4 dl vand

Saltmandler som mellemmåltid

Sådan gør du:

Kom vand og salt i en gryde, og varm det op indtil saltet er opløst. Rør i blandingen mens saltet opløses. Tag gryden af varmen, og kom mandlerne i. Lad dem nu stå og trække i cirka 20 minutter – gerne under et viskestykke. Når mandlerne har trukket, skal vandet hældes fra og de våde mandler spredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Saltmandlerne skal nu tørres i en 150 grader varm ovn i 20 minutter. Sørg gerne for at vende rundt på dem med jævne mellemrum. Når mandlerne er helt tørre, tages de ud af ovnen og køles helt af. De kolde mandler opbevares i en lufttæt beholder og er perfekte til snacks eller et lille mellemmåltid.

Velbekomme!

Saltmandler - en sund snack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.