Sprøde bananvafler – sund og lækker morgenmad

Lækre og sunde bananvafler

Ah, er der noget bedre end langsomme weekendmorgener med god tid til hygge og afslapning? Morgener hvor man kan give sig god tid til at lave en god kop kaffe med perfekt skummet mælk, hygge med familien eller kæresten og lave lækker morgenmad, der tager lidt længere end 2 minutter at tilberede. Sådan en morgen har jeg haft i dag. Godt nok er min kæreste ikke hjemme i denne weekend, men man skal nu heller ikke kimse af lidt alenetid. Derfor varmede jeg vaffeljernet op, satte kaffe over og tændte for Netflix, hvor jeg lige nu er i gang med at gense Dicte.

De fleste af jer kender nok de klassiske bananpandekager. Med et par enkelte ændringer i dejen fungerer de også super fint som vafler, og bliver på den måde ekstra sprøde og knasende. Jeg er blevet helt vild med bananvafler toppet med skyr, frisk frugt og nødder, og så er det jo lidt sundere end de klassiske vafler med mel og sukker. Hvis du vil spice opskriften lidt op, kan kanelen nemt skiftes ud med vanilje, citronskal, kardemomme eller måske stødte nelliker. Og de kan selvfølgelig også laves helt neutrale, hvis du bedst kan lide det 🙂

Sunde bananvafler og bananpandekager

Opskrift:
6 stk

  • 1 banan
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • Lidt salt
  • Olie til vaffeljernet

Banan vafler med havregryn og æg

Sådan gør du:

Fremgangsmåden til de skønne bananvafler kunne ikke være lettere! Alle ingredienserne kommes i en blender og blendes grundigt. Giv vaffeljernet en omgang olie eller smør, og steg vaflerne til de er flot gyldne. Her har jeg toppet med lidt æble og mandler, men mulighederne for topping er mange. Prøv for eksempel med en god skefuld skyr, bær eller frugt i tern. Til en søndag morgen, hvor det hele godt må være lidt ekstra lækkert, er de også fantastiske med nutella 😉

Velbekomme!

Sunde og hurtige bananvafler

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.